والدین محترم :
1- در جمع دوستان و آشنایان از فرزند خود به ویژه به خاطر کاهش نمره اش انتقاد نکنید.
2- کوچکترین رفتار مثبت و مطلوب نوجوان را مورد تشویق قرار دهید و افزایش نمره هایش را به او تبریک بگویید.
3- از مقایسه نمره فرزندان با یکدیگر و با آشنایان پرهیز کنید بلکه توانایی او را با روزها و سال گذشته او مقایسه کنید.
4- شنونده صمیمی حرفها و انتقادهای فرزندتان بویژه در ایام امتحانات و پس از آن باشید.
5- در حفظ سلامت جسمانی و روانی فرزندتان بخصوص در ایام امتحانات توجه بیشتری داشته باشید و شرایط را برای قضاوت عادلانه در خصوص عملکردش در
امتحانات فراهم کنید .
6- در صورتیکه فرزندتان در یک امتحان ناموفق بود، علل عدم موفقیت او را در کمال آرامش برسی کنید و از سرزنش کردن او خودداری نمائید.
7- نمره بد یک امتحان به معنای شکست در تحصیل نیست. امتحان برای برطرف کردن اشکالات، تمرین رفتارهای امتحانی، تنظیم وقت و چگونگی برخورد با سوالات سخت است.
8- موفقیت تحصیلی را باید پله پله طی کرد آسانسوری برای موفقیت وجود ندارد در برخورد با فرزندتان با حوصله باشید و به اندازه توان و استعدادش از او انتظار داشته باشید بنا براین خونسردی خود را در برخورد با کارنامه فرزندنتان حفظ کنید .
9- سخت کوشی در مطالعه و تحصیل خوب است و لازم، اما کیفیت مطالعه و درس خواندن در ایام امتحان مهمتر است به فرزندتان یاد بدهید برای مقابله با شرایط امتحان یک نقشه ذهنی طرح کند و از مشاور درخواست کنند. ( به دیدار مشاور بروید و راه حل ها را بررسی کنید)
10- منابع اتلاف وقت عبارتند از تلویزیون، تلفن همراه، کامپیوتر و .... بنابراین با وقت فرزندتان مثل پول رفتار کنید یعنی از اتلاف پول و وقت خود داری کنید.
11- افزایش فشار و استرس فرزندانتان را در ایام امتحانات و بعد از آن کم کنید. راه حل ساده است به اختلافات خانوادگی دامن نزنید.
12- در خانواده متعادل، با احترام متقابل نسبت به یکدیگر و در برخورد با فرزندان روشی یکسان و هماهنگ دارند.
مشاور دبیرستان فارابی